Nuoret Elina Risku ja Tommi Pulli Suomen sprintterimestareiksi

Seinäjoen Urheilijoiden vielä juniori-ikäiset Elina Risku ja Tommi Pulli luistelivat sprinttereiden Suomen mestareiksi heidän kotiradallaan käydyssä kilpailussa.18-vuotias Risku hallitsi naisten kilpailua voittamalla kaikki neljä starttia ja tekemällä yhteispisteiden uuden Suomen ennätyksen. Näin vuodelta 1983 Taina Salmian (nykyisin Saari) nimissä ollut ennätys kaatui. Naisten SM-hopeaa meni niin ikään Seinäjoelle. Sen vei Saana Hyttinen ennen Oulun Jenni Kukkosta.

Elina Risku voitti myös 500 metrin matkakohtaisen Suomen mestaruuden ja sekin tuli uudella A-tyttöjen SE-tuloksella. Kun hän oli voittanut myös 1000 metrin matkakohtaisen mestaruuden, niin hänellä on jo kolme Suomen mestaruutta tältä viikonlopulta. 500 metrin matkakohtainen hopea meni Saana Hyttiselle ja pronssi Jenni Kukkoselle.

Miesten kilpailuissa Riskun ikätoveri Tommi Pulli jatkoi erinomaisesti. Hän sijoittui 500 metrillä toiseksi Markus Puolakan jälkeen ja se käänsi tilanteen hyväkseen ensimmäisen päivän jälkeen johdossa olleeseen Tuomas Niemiseen verrattuna. Nieminen joutui taipumaan 500 metrin neljänneksi. Pulli luisteli A-poikien kotimaisten ratojen SE:n 37,15. Kun myös 1000 merillä Pulli otti voiton ja teki silläkin matkalla uuden A-poikien kotimaisten ratojen SE:n, voitto sinetöityi hänelle. Yhteispisteissäkin syntyi uusi Suomen ennätys. Tuomas Niemisen oli tyydyttävä SM-hopeaan. Pronssi meni Markus Puolakalle.

Miesten 500 metrin matkakohtainen Suomen mestaruus meni Markus Puolakalle. Hopean otti Tuomas Nieminen ja pronssin Tommi Pulli.

– Olen ihan sanaton. Tommin viikonloppu sujui erinomaisesti kuten myös Elinan viikonloppukin. Tommin talvi ei ole ollut aivan ongelmaton, mutta kun takana on hyvää harjoittelua, niin pienet tauotkaan eivät haittaa. Tommilla on päällä hyvä henki ja se tietää hyvää täällä Seinäjoella luisteltavia helmikuun junioreiden MM-kilpailuja ajatellen. Uskon, että meidän tapa tehdä töitä ryhmässä tuottaa parhaan tuloksen, kertoi Seinäjoen Urheilijoiden valmentaja Pirjo Lehtinen.

Tulokset