Räsäsen EM-tie nousi pystyyn – hollantilaisilla kaksoisjohto

Suomalaisluistelija Niko Räsäsen ensimmäisen päivän tavoite yleisluistelijoiden EM-kilpailuissa sijoittua kahden matkan jälkeen 24 parhaan joukkoon jäi toteutumatta. Hänen 5000 metrin luistelunsa ei sujunut suunnitelmien mukaan ja aika painui vauhdin hiipuessa loppu kohden 7.24,57:een. Hän oli 29:s. Se jäi myös Räsäsen sijoitukseksi kahden matkan jälkeen ja hän ei pääse jatkamaan lauantain 1500 metrille.

– Ei kerta kaikkiaan kumpikaan meistä osaa sanoa, mistä homma jäi kiinni. Kaikki oli hyvin ennen kisaa. 500 metriä oli kuitenkin kauden paras, mielessä oli 37.00 alitus. Sitten kisassa täysi romahdus, luistin ei kulkenut missään vaiheessa kisaa. Huonoin ikinä näkemäni Nikon kisa, kertoi Niko Räsäsen valmentaja Timo Järvinen.

5000 metrin nopein oli venäläinen Ivan Skobrev. Hän luisteli ajan 6.30,01. Seuraavat sijat menivät hollantilaisille. Kakkonen oli Koen Verweij (6.30,49) ja kolmonen Wouter Olde Heuvel (6.31,14).

Ensimmäisen päivän ja kahden lajin jälkeen johdossa on 5000 metrillä neljänneksi luistellut Jan Blokhuijsen. Hänen joukkuetoverinsa Koen Verweij on kakkosena ja 5000 metrin voittaja Ivan Skobrev. Yksi ennakkosuosikeista, norjalainen Håvard Bøkko.