Niko Räsänen ja Elina Risku yleisluistelun Suomen mestareiksi

Sunnuntain lumisateessa päätetyissä yleisluistelun SM-kilpailuissa Helsingin Oulunkylässä yhteispisteiden Suomen mestaruudet veivät Niko Räsänen ja Elina Risku.

Miesten sarjaa kolmen matkan jälkeen johtanut nuori Tommi Pulli ei luistellut päätösmatkaa 10000 metriä lainkaan.

Miesten sarjan hopealle luisteli Jarkko Viertola ja pronssille Robert Brandt.

Naisten sarjassa Risku otti mestaruuden vain 1,5 pisteen erolla hopealle luistelleeseen Saana Hyttiseen. Pronssia vei syksyn Erfurtissa opiskellut ja harjoitellut Pia Humisto.

Sunnuntaina ratkaistiin myös pisimpien matkojen mestaruudet. Miesten 10000 metrillä järjestys oli sama kuin yhteispisteissä. Niko Räsänen oli nopein ajalla 15.52,94, Jarkko Viertola toiseksi nopein (16.40,09) ja Robert Brandt kolmanneksi nopein (16.49,23).

Naisten 5000 metrillä Pia Humisto luisteli selvään mestaruuteen ajalla 8.44,69. Laura Koriseva vei hopean ajalla 9.04,13 ja Saana Hyttinen pronssin ajalla 9.10,88.

Joukkueluistelussa miesten sarjassa mestaruus meni Porin Pyrinnölle (Kaj Humisto, Taneli Kerola, Julius Lepola), hopea Helsingin Työväen Luistelijoille (Robert Brandt, Vesa Visti, Joel Vähä-Salo) ja pronssi Oulun Tarmolle (Niko Räsänen, Jarmo Levo, Seppo Mäkinen). Naisten sarjassa nopein oli Seinäjoen Urheilijat (Liisa Yli-Ojanperä, Saana Hyttinen, Elina Risku), toiseksi nopein Porin Pyrintö (Pia Humisto, Anu Humisto, Anni Mattila) ja kolmanneksi nopein Helsingin Luistinkiitäjät (Laura Treuthardt, Miina Peltonen, Johanna Rahnasto).