Toivo Saloselle Pro Urheilu -tunnustuspalkinto

Yhteensä 11 urheilijaa on saanut opetus- ja kulttuuriministeriön tämän vuoden Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon. Palkinnot ovat suuruudeltaan 20 000 euroa. Tunnustuspalkinnot voidaan myöntää merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta. Palkittujen joukossa oli myös pikaluistelun olympiapronssia, MM-hopeaa sekä EM-pronssia voittanut Toivo Salonen.

Tunnustuspalkinnon saivat olympiakultamitalisti, keihäänheittäjä Arto Härkönen, olympia- ja MM-kultamitalisti, mäkihyppääjä Jari Puikkonen, MM-kultamitalisti, mäkihyppääjä Juhani Kärkinen, MM-hopeamitalisti, ratamoottoripyöräilijä Teuvo "Tepi" Länsivuori, MM-kultamitalisti, kestävyysjuoksija Pekka "Lätsä-Pekka" Päivärinta, jääkiekkoilija Juhani "Juuso" Wahlsten, olympiapronssimitalisti, estejuoksija Tapio Kantanen, MM-kultamitalisti, voimannostaja Anna-Liisa Prinkkala, MM-kultamitalisti, suunnistaja Sinikka Kukkonen, MM-hopeamitalisti, pikaluistelija Toivo Salonen ja paralympiakultamitalisti, pikajuoksija Harri Jauhiainen.

Palkinnot jakoi keskiviikkona Helsingissä kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin. Pro Urheilu -tunnustuspalkintoja on myönnetty vuodesta 2000 alkaen.

– Huippu-urheilumenestys on ollut ja on edelleen meille suomalaisille suuri asia. Tänään palkinnon saavat ovat oman urheilijauransa aikana tuottaneet meille ja koko Suomen kansalle suuria ilon hetkiä ja elämyksiä, joista haluamme yhdessä teitä tänään kiittää, ministeri Wallin sanoi jakotilaisuudessa.

Yhdeksättä kertaa jaetut Pro Urheilu -mitalit myönnettiin kuudelle suomalaiselle urheilijalle tai urheilussa muuten keskeisesti vaikuttaneelle henkilölle. Mitalin saivat urheilujohtaja Birgitta Kervinen, urheiluhistorioitsija Ingmar "Pelle" Björkman, urheilulääkäri Sakari Orava, urheilujohtaja Heikki Niininen, urheilujohtaja Marie Lundmark ja urheilutoimittaja Juhani Syvänen.