Viisi suomalaisnuorta mukana pikaluistelun nuorten maailmancupissa

Pikaluistelun nuorten maailmancup käynnistää lauantaina Puolan Zakopanessa. Suomelta on mukana viiden luistelijan joukkue.

Joukkueessa ovat mukana Elina Risku (Seinäjoen Urheilijat), Saana Hyttinen (Seinäjoen Urheilijat), Tommi Pulli (Seinäjoen Urheilijat), Verneri Kinnunen (KENSU, Jyväskylä) ja Juho Vaittinen (Valkeakosken Haka). Heistä Vaittinen on mukana ensimmäistä kertaa, Risku ja Hyttinen ikänsä vuoksi viimeisiä kertoja.

– Nuorilla on ollut käynnissä aikamoinen kilpailuruljanssi. Toivon, että he ovat saaneet levätyksi alkuviikon aikana, jotta ovat hyvässä vireessä viikonloppuna. Nämä kisat kyllä sytyttävät aina, totesi joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Pulli väläytti viime talven nuorten maailmancupissa vahvoja esityksiä ottaen yhdessä osakilpailussa palkintopallisijan sekä 500 että 1000 metrillä. Maailmancupin kokonaispisteissä hän oli 1500 metrillä neljäs.

Zakopanessa luistellaan taivasalla. Hyvällä säällä olosuhteet vastaavat hallia. Sään salliessa on siten mahdollista, että Risku rikkoo 1500 metrillä junioreiden MM-kilpailuiden yhteispistekilpailuun vaadittavan aikarajan 2.10,00. Samoin Suomen ennätykset voivat joutua koetukselle Riskun ja Hyttisen luistellessa.

Joukkueenjohtajana toimii Pirjo Lehtinen puh. 040 833 6392.

Aikataulu: