Pekka Koskela hylättiin viidenneltä sijalta Heerenveenissä

Pekka Koskela väläytti hienosti nykykuntoaan luistelemassa Heerenveenin maailmancupin 500 metrillä aikaan 35,14 ja sillä ajalla hän oli tuloslistalla viides. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä tuomaristo hylkäsi Pekka Koskelan suorituksen.

Hylkäys oli melkoinen pettymys hyvän luistelun jälkeen. Hylkäyksen syynä oli ”kick-finish”. Uusi sääntö kieltää maaliviivan ylittämisen potkaisemisella niin, että luistin irtoaa jäästä. Sen sijaan kurotus luistin jäässä sallitaan edelleen.

Kisaa hallitsivat jälleen aasialaiset pikamenijät. Voiton otti ainoana 35 sekunnin alittajana japanilainen Keiichiro Nagashima (34,97). Toinen oli hänen joukkuetoverinsa Joji Kato (35,01) ja kolmas korealainen Kang-Seok Lee (35,10).

Sen sijaan Mika Poutalalla ei ollut Heerenveenin viikonloppuna suorituskunto kohdallaan. Hän luisteli kuitenkin jo selkeästi paremmin kuin perjantaina, mutta aika oli 35,64 ja sijoitus tiukassa kisassa 17:s. Mies itse oli kuitenkin jo tyytyväisempi kuin perjantain luistelun jälkeen.

– Nyt jo näytti, että saimme jotain hyvääkin aikaan, mutta valitettavasti Pekka tuli hylätyksi hyvän luistelun jälkeen. Pekan luistelu oli tänään selkeästi vahvempaa kuin perjantaina. Myös Mikan osalta voi olla tyytyväisempi. Tämän viikonlopun tulokset 500 metrillä saattavat tarkoittaa sitä, että kaikki suomalaiset ovat seuraavassa osakilpailussa B-ryhmässä, harmitteli valmennuspäällikkö Jukka Ala-Louko.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Berliinissä, jossa ovat mukana sekä sprintteri- että yleisluistelijat.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup, Heerenveen, Hollanti

500 m, miehet A-ryhmä

1 Keiichiro Nagashima (Japani) 34,97

2 Joji Kato (Japani) 35,01

3 Kang-Seok Lee (Korea) 35,10

4 Akio Ohta (Japani) 35,13

5 Tucker Fredricks (USA) 35,14

6 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 35,23

 

17 Mika Poutala (Suomi) 35,64

Pekka Koskela (Suomi)  hylätty