OK: Huippu-urheilija.fi -sivusto on avattu

Huippu-urheilijoille ja huippu-urheilijoiksi aikoville suunnatut huippu-urheilija.fi -nettisivut on avattu. Huippu-urheilija.fi –sivut kuvaavat huippu-urheilijan uraan liittyviä aihealueita ja ohjaavat lukijan linkkien ja artikkelien kautta lisätiedon ja huippu-urheilun toimijoiden lähteille.

Sivusto jäsentää huippu-urheilu-uran kokonaisuutta ja käsittelee huippu-urheilijan uraan liittyviä teemoja laajasti. Sivuston avulla on löydettävissä ohjeita esimerkiksi ajanhallintaan, mediataitoihin, palautumiseen ja ravintoon liittyen.

 

”Jo vuosia on nähty tarve koota huippu-urheilijoille käsikirja avuksi ja ohjeeksi huippu-urheilu-uran eri vaiheisiin. Käsikirjasta tuli nykyaikaisesti nettisivusto, linkkikirjasto, joka kokoaa olemassa olevan tiedon helposti löydettäväksi ja täydentyy tarpeiden mukaan. Sivuston kehittyminen riippuu pitkälti huippu-urheiluyhteisön aktiivisuudesta. On tärkeää että urheilijat, valmentajat ja muut urheilutoimijat antavat linkkivinkkejä ja aihe-ehdotuksia sivustolle, jotta sivusto pysyy ajantasaisena ja palvelee urheilijoita”, kertoo opinto- ja urasuunnittelun asiantuntija Tuuli Merikoski sivuston tarkoituksesta.

 

”Sivusto konkretisoi myös sitä, miten laajaa ja moninaista osaamista huippu-urheileminen vaatii ja kehittää. Ja kaikki se osaaminen on hyödynnettävissä myös urheilun ulkopuolella”, Merikoski muistuttaa.

 

Sivuston suunnittelussa on ollut mukana Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunta sekä Suomen Paralympiakomitea. Aineistoa rakennettiin ja ideoita kerättiin muun muassa Huippu-urheilijan päivässä 19.5., jolloin sivuston suunnitelmaa esiteltiin urheilijoille. Sivuston toteutumisen on mahdollistanut yhteistyö opetus- ja kulttuuriministeriön ja Veikkauksen kanssa.

 

Siirry sivustolle! www.huippu-urheilija.fi

 

Lähde: Olympiakomitean tiedotus