Nuorten maailmancup huipentuu Berliinissä

Pikaluistelun nuorten maailmancupin finaali luistellaan perjantaina ja lauantaina Berliinissä. Suomella on mukana viisi luistelijaa.

Suomen joukkueessa ovat mukana Saana Hyttinen (Seinäjoen Urheilijat), Laura Koriseva (Valkeakosken Haka), Elina Risku (Seinäjoen Urheilijat), Harri Levo (Oulun Tarmo) ja Tommi Pulli (Seinäjoen Urheilijat). Joukkueen valmentajana toimii Timo Järvinen.

– Saanalta ja Tommilta odotetaan samantasoisia luisteluita kuin he ovat esittäneet aiemmissa osakilpailuissa. Elinalta ja Lauralta odotan kauden parhaita luisteluita ja Harrin tavoitteena on 38 sekunnin alitus 500 metrillä, kertoi Järvinen.

Pulli on ennen finaalia maailmancupin yhteispisteissä 1000 metrillä kolmantena, 1500 metrillä kuudentena ja 500 metrillä 14:s. Puolustettavana on siis palkintosijoitus yhteispistekilpailussa. Hyttinen puolestaan on 500 metrillä yhteispisteissä 18:s, 1000 metrillä sijalla 31 ja 1500 metrillä sijalla 28.

Riskulle ja Korisevalle finaali on myös mahdollisuus antaa viimeisiä näyttöjä nuorten MM-kilpailuja. Risku ei ole vielä alittanut MM-kilpailuiden yhteispistekilpailuun tarvittavaa aikarajaa 2.14,00 1500 metrillä. Koriseva ei ole alittanut aikarajaa tällä kaudella. Nuorten MM-kilpailut käydään Moskovassa 12.-14.3.

– Mielenkiintoinen kilpailu on tulossa. Täällä ovat mukana kaikki huiput ennen MM-kilpailuja. Halli on laitettu hyvään kuntoon. Siihen on selvästi panostettu, jatkoi Järvinen.

Maailmancupin finaalissa ovat mukana myös Yhdysvaltain, Kanadan, Japanin ja Korean luistelijat. Ennen finaalia he ovat kilpailleet yhdessä paikallisosakilpailussa tahoillaan, kun muut osakilpailut on järjestetty Euroopassa.

Nuorten maailmancupin finaali

Berliini, Saksa

5.-6.3.2010

Aikataulu:

perjantai klo 13 alkaen:

500 m naiset, 500 m miehet, 3000 m naiset, 3000 m miehet

lauantai klo 12 alkaen:

1000 m naiset, 1000 m miehet, 1500 m naiset, 1500 m miehet, Team Pursuit naiset, Team Pursuit miehet

Ajat Suomen aikaa.

Lisätietoja:

Timo Järvinen p. +358 40 5726 850

Kisasivut