Tommi Pullille voitto ja SE-aika Viking Racessa

Tommi Pulli jatkoi vahvoja suorituksia Viking Race –kilpailuissa Hollannin Heerenveenissä. 1500 metrillä Pulli luisteli 16-vuotiaiden sarjassa voittoon 19-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 1.50,41. Aika alitti Pekka Koskelan nimissä kahdeksan vuotta olleen ennätyksen reilulla sekunnilla.

Myös 1000 metrillä Pulli oli sarjansa nopein ajalla 1.12,13 parantaen omaa ennätystään puolella sekunnilla. Pulli voitti myös 16-vuotiaiden yhteispistekilpailun 0,145 pisteen erolla Hollannin Thomas Kroliin.

– Tommi luisteli virheettömät luistelut ja taktisesti juuri niin kuin oli suunniteltu. Tommi osoitti erittäin hyvää paineensietokykyä uskomattoman hyvillä luisteluilla, hehkutti Suomen joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

– Toivotaan, että sama vire pysyy parin viikon päässä oleviin junioreiden MM-kisoihin asti.

Suomen joukkueessa on muutenkin hyvä tunnelma. Kilpailuissa syntyi paljon henkilökohtaisia ennätyksiä. Pullin jälkeen seuraavaksi paras suomalaissijoitus yhteispisteissä oli Julius Lepolan kymmenes sija 14-vuotiaiden sarjassa. 1500 metrillä Lepola paransi ennätystään selvästi luistellen ajan 2.04,88. Aika oli sarjan yhdeksänneksi nopein.

Tulokset

11-13-vuotiaat
14-16-vuotiaat