Tommi Pulli luisteli kisaennätyksen Viking Racessa

Seinäjoen Tommi Pulli aloitti Viking Race –kilpailun vahvasti Hollannin Heerenveenissä. Hän luisteli 16-vuotiaiden poikien kärkeen kisaennätyksellä 500 metrillä. Aika 37,28 ei kuitenkaan ole Pullin henkilökohtainen ennätys.

3000 metrillä Pulli alitti tavoitteena olleen junioreiden MM-kisarajan 4.08,00 selvästi luistellen ajan 3.57,14. Samalla hän paransi omaa ennätystään 17 sekuntia ja oli sarjansa kolmas. Yhteispisteissä Pulli on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen toisena.

– 500 metriä ei ollut aivan täydellinen luistelu. Lähdössä oli pientä kompurointia ja ensimmäisessä kaarteessa horjahdus. 3000 metriä Tommi luisteli ihan hurmoksessa ja suoritus oli teknisesti täydellinen, kertoi Suomen joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Toiseksi paras suomalaissijoitus ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen on 14-vuotiaiden sarjassa luistelevalla Julius Lepolalla. Lepola luisteli 500 metriä aikaan 41,14 (13:s) ja 1000 metriä aikaan 1.21,01 (8:s). 13-vuotiaiden sarjassa Aatu Hautamäki ja 12-vuotiaiden sarjassa Tuomas Rahnasto ovat sijalla 12 ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.