Luonnonjäiden matka- ja maratonluistelutapahtumasarja ”Tour de Skate” alkaa

Toista kertaa järjestettävä luonnonjääluistelukilpailuiden sarja Tour de Skate starttaa lauantaina 6.2. Oravista, jossa ratkotaan myös matkakohtaisia Suomen mestaruuksia. Sarja luistellaan peräkkäisinä viikonloppuina helmi- ja maaliskuussa neljällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Matka- ja maratonluistelutapahtumasarja perustettiin viime talvena tavoitteenaan saada uusia luistelijoita ja kuntoilijoita mukaan maratonluistelukilpailuihin luonnonjäillä. Kuntoilumielessä luistimilla auratuilla radoilla liikkuvien määrä on kasvanut huomattavasti viime vuosina. Niin Kuopiossa Finland ice Marathonilla kuin Tuusulankin jäämaratonilla saavutettiin osanottoennätys viime talvena.

Kilpailusarjan kukin tapahtuma on oma kilpailunsa, joten luistella voi vain yhdessäkin osakilpailussa. Mukana on myös kuntosarjoja ja niissä lyhempiä matkoja. Tapahtumiin saa osallistua kaikenlaisilla luistimilla, mutta järjestäjät suosittelevat pidempiteräisiä luistimia taito- ja kiekkoluistinten sijaan etenkin pidemmille matkoille. Vähintään kolmeen osakilpailuun osallistuvilta ja kokonaiskilpailuun ilmoittautuneilta lasketaan lisäksi yhteisaika. Kilpailusarja on hyvin haastava vakavammin kilpaileville, koska luisteltavat matkat ovat pitkiä.

Tänä vuonna Tour de Skate -kiertue päättyy Helsinki Marathon on Ice -tapahtumaan lauantaina 6.3., kun Laajalahden jäällä ratkaistaan miesten 200 kilometrin kuninkuusmatkan ja naisten 100 kilometrin Suomen mestaruudet. Lisäksi Laajalahdessa kilpaillaan ja kuntoillaan lyhyemmillä matkoilla 10 kilometristä ylöspäin.

Kilpailusarjan tunnetuin osakilpailu on 20.2. järjestettävä Kuopion Finland Ice Marathon, jonka 200 km:n päämatkalle osallistuu hollantilaisten maratonluistelijoiden parhaimmisto sen ollessa samalla kansainvälisen GP-sarjan finaali. Finland Ice Marathonin muihin luistelutapahtumiin osallistuu tuhansia luistelun harrastajia. Tuusulanjärvellä on myös luisteltu kilpaa jo kymmeniä vuosia, mutta kilpailusarjassa on ollut katkoksia huonojen talvien vuoksi. Oravissa matkailua on yhdistetty tarjolla oleviin luistelumahdollisuuksiin jo vuosien ajan.

Tour de Skate -tapahtumat:

6.2.2010 Oravi

13.2.2010 Tuusula

20.2.2010 Finland Ice Marathon, Kuopio

6.3.2010 Helsinki Marathon on Ice

Lisätiedot:

SLL Tour de Skate:

Kilpailutoiminta:

Pekka Pajunen, HTL, puh. 050 5857 800

Tapahtumatoiminta:

Maarten Odde de Bonniot, SLL, puh. 0400 940 343

https://www.luisteluliitto.fi/maraton-ja_masterluistelu/tour_de_skate/