Sprintteriluistelijat Japanissa MM-mitaleita jahtaamassa

Sprintteriluistelijat Japanissa MM-mitaleita jahtaamassa

Suomen sprintteriluistelijat Pekka Koskela, Mika Poutala ja Tuomas Nieminen ovat valmiina lauantaina alkaviin sprintteriluistelijoiden MM-kilpailuihin. Kilpailut käydään tänä vuonna Japanissa Hokkaidon saarella Obihirossa. Kilpailukaupunki sijaitsee parisataa kilometriä Sapporosta koilliseen. Obihiron Meiji Hokkaido-Tokaqchi Oval –halli on uusi tuttavuus suomalaisluistelijoille.

– Ihan kiva halli, jää vaikuttaa hyvin samanlaiselta kuin Naganossa. Eli mitään moitittavaa, oli päävalmentaja Janne Hännisen kommentti ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Vuosi sitten Moskovassa käydyissä kilpailuissa maailmanmestaruus meni jenkki Shani Davisille, kun mestaruudessa kiinni ollut korealainen Kyou-Hyuk Lee kaatui päätöslajissa. Nyt Davis on kisoista poissa. Samoin Kanadan Jeremy Wotherspoon on jäänyt kotiin. Kanadalla kuten myös Hollannilla paikalla on B-joukkue. Tänä vuonna MM-kisat saattavat olla aasialaisluistelijoiden temmellystä.

Lähestyvistä olympialaisista huolimatta myös suomalaisluistelijat ovat tosissaan jahtaamassa MM-mitaleita. Mika Poutala on luistellut maailmancupit hyvin 500 metrillä, mutta nyt tällä kaudella myös 1000 metriä on mennyt vahvasti. Pekka Koskelalle tämä kausi ollut hieman tuskainen erilaisten vaivojen vuoksi, mutta nyt näyttää kaikki olevan kunnossa. Huippusijoituksia ei ole vielä tullut, mutta niitäkin voidaan jo odotella. Kolmas edustajamme Tuomas Nieminen pyrkii kahden huippunimemme takana tekemään kauden parhaat kisaluistelunsa. Vuosi sitten Pekka Koskela oli MM-kisojen nelonen ja Mika Poutala oli puolestaan kuudes.

– Korean Kyou-Hyuk Lee on jälleen kova. Eikä hän oli ainoa aasialainen, joka tappelee MM-kullasta. Mutta emme mekään ole tulleet tänne vain matkailun ja harjoituksen vuoksi. Pojat näyttäisivät olevan hyvässä iskussa, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Sprintteriluistelun maailmanmestaruusmitalit ratkaistaan kahdesti luisteltavan 500 metrin ja samoin kahdesti luisteltavan 1000 metrin perusteella. Mikäli mitaleita mielii, on onnistuttava jokaisessa neljässä startissa.

Kilpailujen aikataulu (Suomen aikaa)

Sprintteriluistelun MM-kilpailut

Obihiro, Japani 16.-17.1.2010

Lauantai 16.1.2010

klo 05.00 500 m, naiset

500 m, miehet

1000 m, naiset

1000 m, miehet

Sunnuntaina 17.1.2010

klo 05.00 500 m, naiset

500 m, miehet

1000 m, naiset

1000 m, miehet

Lisätietoja

Janne Hänninen p. +358 40 553 3388

Esko Lummelampi p. 0500 240 029