Kramer ja Sábliková yleisluistelun Euroopan mestareiksi

Hollantilainen Sven Kramer otti jo neljännen perättäisen yleisluistelijoiden Euroopan mestaruutensa, kun EM-kilpailut päättyivät Norjan Hamarissa. Hän kukisti päätöslajissa 10000 metrillä selvästi pahimman uhkaajansa italialaisen Enrico Fabrisin. Fabris jäi hollantilaiselle yli kuusi sekuntia. Fabris otti kuitenkin EM-hopeaa. Päätöslajin toiseksi nopein oli ranskalainen yllättäjä Alexis Contin. Hän luisteli oman ennätysaikansa 13.25,77, kun voittoaika oli 13.19,32. Contin oli lopputuloksissa neljäs. Pronssi meni venäläiselle Ivan Skobreville.

Niko Räsäsen loppusijoitus oli 24:s. Hän luisteli sekä 500 metrillä että 5000 metrillä Euroopan ratojen ennätyksensä ja jäi vain hieman 1500 metrin ennätyksestään.

– Vaikka meidän kova tavoite sijoituksesta parhaan 20 joukkoon jäi vielä saavuttamatta, niin pidän Nikon luistelua ensikertalaiselle hyvänä. Hän on nuori mies ja jos asenne jatkuu samanlaisena, niin meillä on kohta kovan tason yleisluistelija, kertoi valmentaja Timo Järvinen.

Naisten Euroopan mestaruus ratkesi päätöskilpailun 5000 metrin viimeisessä parissa. Siinä olivat vastakkain johdossa ollut hollantilainen Ireen Wüst ja kakkosena ollut tsekki Martina Sábliková. Tsekki löi hollantilaisen 14 sekunnilla ja otti selvästi Euroopan mestaruuden. Se oli Sáblikoválle toinen Euroopan mestaruus. Edellisen hän voitti vuonna 2007. Viime vuonna hän oli pronssilla. Tänä vuonna naisten EM-pronssi meni saksalaiselle Daniela Anschütz-Thomsille.