Koriseva ja Räsänen veivät yleisluistelun Suomen mestaruudet

Valkeakosken Laura Koriseva ja Oulun Niko Räsänen veivät yleisluistelun Suomen mestaruudet Seinäjoella. Naisten sarjassa kilpailu oli tiukka: eroa Korisevan ja hopealle luistelleen Seinäjoen Saana Hyttisen välillä lopputuloksissa oli vain 0,2 pistettä. Räsänen puolestaan oli miesten sarjassa ylivoimainen voittaen hopealle luistelleen Helsingin Joel Vähä-Salon yli kuudella pisteellä.

Naisten sarjan pronssille luisteli Porin Pia Humisto. Miehissä pronssin nappasi viime kaudella paluun tehnyt Oulun Samuli Ollanketo. Ollanketo hävisi Vähä-Salolle vain reilun kymmenyksen loppupisteissä.

Sunnuntaina ratkaistiin myös matkakohtaiset mestaruudet naisten sarjassa 5000 metrillä ja miesten sarjassa 10000 metrillä. Naisissa voiton vei Pia Humisto (8.35,92), miehissä Niko Räsänen (15.30,89). Molempien voitto oli ylivoimainen. Naisten hopean vei Laura Koriseva (8.46,46) ja pronssin Saana Hyttinen (8.51,10). Miehissä hopealle luisteli Samuli Ollanketo (16.04,98) ja pronssille Seinäjoen Jarkko Viertola (16.15,23).

Miesten 10000 metrillä syntyi myös yksi master-sarjan Suomen ennätys, kun Tapani Renko luisteli sarjan miehet 55 ennätykseksi ajan 17.39,73.

Joukkueluistelussa Suomen mestaruusmitalit jaettiin naisissa Seinäjoen Urheilijoiden ykkös- ja kakkosjoukkueille (I Mira Hautamäki, Saana Hyttinen, Liisa Yli-Ojanperä, II Tuuli Hyttinen, Susanna Lehtiniemi, Veera Sarkanen) sekä Helsingin Työväen Luistelijoiden joukkueelle (Eveliina Brandt, Johanna Mäki, Anna Rasilainen). Miesten sarjassa voiton vei Oulun Tarmon joukkue (Pertti Kiiskinen, Samuli Ollanketo, Niko Räsänen) Porin Pyrinnön (Kaj Humisto, Taneli Kerola, Julius Lepola) tullessa hopealle ja Helsingin Työväen Luistelijoiden (Robert Brandt, Vesa Visti, Joel Vähä-Salo) pronssille.