Saana Hyttinen rikkoi 28 vuotta vanhan 500 metrin Suomen ennätyksen

Saana Hyttinen rikkoi yleisluistelijoiden SM-kilpailuissa Seinäjoella naisten 500 metrin Suomen ennätyksen, joka oli ollut yli 28 vuotta Virve Mäkelän nimissä. Hyttisen aika 42,70 alitti Mäkelän ennätyksen yhdellä kymmenyksellä.

– Aivan loistava luistelu, hehkutti nuorten olympiavalmentaja Pirjo Lehtinen.

– Vielä jäi kuitenkin teknisesti parannettavaakin, joten uskon, että kevätkaudella ennätys paranee entisestään.

Vasta 18-vuotias Saana Hyttinen luistelee tällä kaudella ensimmäistä vuotta A-sarjassa ja siirtyy virallisesti naisten sarjaan vasta kaudella 2011-2012.

Hyvissä olosuhteissa syntyi myös toinen Suomen ennätys. Siitä vastasi Tapani Renko 5000 metrillä luistellen sarjan miehet 55 ennätyksen. Aika 8.26,34 alitti entisen ennätyksen liki 20 sekunnilla.

Hyttinen johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen naisten yhteispistekilpailua ennen Laura Korisevaa ja Pia Humistoa. Miesten sarjassa johdossa on Niko Räsänen, toisena Joel Vähä-Salo ja kolmantena Samuli Ollanketo. Aivan Ollankedon tuntumassa neljäntenä on Robert Brandt

Lauantaina ratkaistiin naisten sarjassa 3000 metrin ja miesten sarjassa 5000 metrin matkakohtainen mestaruus. 3000 metrillä voiton vei Pia Humisto neljän sadasosan erolla Laura Korisevaan. Pronssille luisteli Saana Hyttinen. 5000 metrillä kolmen parhaan järjestys oli Niko Räsänen, Robert Brandt, Joel Vähä-Salo.

Pistetilanne lauantain jälkeen

3000 metrin ja 5000 metrin matkakohtaiset tulokset