Poutala luisteli elämänsä 1000 metriä ja sijoittui kolmanneksi Salt Lake Cityssa

Mika Poutalan erinomainen tuloskunto jatkuu. Hän luisteli Salt Lake Cityn maailmancupin osakilpailussa 1000 metriä paremmin kuin koskaan urallaan. Hän paransi omaa ennätystään yli sekunnin 1.07,24:aan ja sijoittui sillä kovien tonnin luistelijoiden joukossa kolmanneksi. Pekka Koskelan nimissä oleva SE-tulos 1.07,00 ei kuitenkaan kaatunut.

Kisan voitti odotetusti yhdysvaltainen ME:n haltija Shani Davis ajalla 1.06,67. Kakkoseksi luisteli Korean Kyou-Hyuk Lee ajallaan 1.07,07. Palkintokorokkeen ulkopuolelle jäi näppejään nuolemaan korealainen Tae-Bum Mo, joka hävisi Poutalalle vaivaiset kaksi sadasosaa.

– Olen kaksi päivää tuntenut itseni hyvin vahvaksi. Eilen tuli yliyrittämisellä pilattua 500 metriä. Tänään päätin ottaa alun rauhallisesti ja jättää paukkuja viimeiselle kierrokselle. Taktiikka toimi erinomaisesti. Kaarteet menivät hyvin ja sain vedettyä suorat tosi rennosti. En minä itsekkään olisi uskonut, että tänään tulisi näin hyvä luistelu, iloitsi Mika Poutala välittömästi luistelunsa jälkeen.

– Meille oli tämä Pohjois-Amerikan jakso selkeää eteenpäinmenoa Euroopan kisoista. Kaikki pystyivät parantamaan suorituksiaan. Nyt palaamme kotiin. Vuorossa on lepoa ja harjoittelua. Valmistautuminen MM-kisoihin ja olympialaisiin jatkuu, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup

Salt Lake City, USA 11.-13.12.2009

1000 m, miehet A-ryhmä

1 Shani Davis (USA) 1.06,67

2 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 1.07,07

3 Mika Poutala (Suomi) 1.07,24

4 Tae-Bum Mo (Korea) 1.07,26

5 Chad Hedrick (USA) 1.07,33

6 Jeremy Wotherspoon (Kanada) 1.07,77