Mika Poutala paransi jälleen Suomen ennätystään – kolmas mc:ssa

Mika Poutalan ennätystahti jatkuu Pohjois-Amerikan nopeilla jäillä. Hän luistelu maailmancupin 500 metrin kisassa Salt Lake Cityssa toi uudet SE-lukemat 34,31. Aikaisempi ennätys 34,38 syntyi Calgaryssa edellisenä viikonloppuna.

Tiukkaakin tiukemmassa kisassa voiton vei korealainen Kyou-Hyuk Lee, joka oli vain viisi sadasosaa nopeampi kuin Poutala. Toinen oli hirmulähdön ottanut japanilainen Yuya Oikawa (34,27).

– Asiallinen luistelu. Onhan tämä mukavaa, kun perusvarmalla luistelulla tulee tuollainen tulos ja sijoitus. Katsotaan huomenna asiaa uudelleen. Rahkeissa on vara vielä parantaa tuostakin, tuumi tyynenrauhallinen Mika Poutala välittömästi luistelunsa jälkeen.

– Hyvä luistelu Mikalta. Luistelussa oli joitakin pikkuvirheitä, mutta eipä niillä mitään suurta merkitystä ollut lopputulokseen. Nyt Mikan luistelu on hyvällä mallilla. Huomenna jää saattaa olla vielä liukkaampi, kun ennusteet kertovat ilmanpaineen olevan alempi kuin tänään, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Lauantaina luistellaan toinen 500 metrin kilpailu.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup

Salt Lake City, USA 11.-13.12.2009

500 m, miehet A-ryhmä

1 Kyou-Hyuk Lee (Korea ) 34,26
2 Yuya Oikawa (Japani) 34,27
3 Mika Poutala (Suomi) 34,31
4 Kang-Seok Lee (Korea) 34,42
5 Tucker Fredricks (USA) 34,43
6 Keiichiro Nagashima (Japani) 34,45