Finnish Inline Cup 2009 ja kesän rullaluistelut päätökseen

Maarianhaminan FIC-kilpailu päätti kotimaisen rullaluistelukauden 2009 varsin mukavissa tunnelmissa.

Naisten kisan voiton nappasi nuori, Julia Salo (TuUL) väkevällä loppuriuhtaisulla ennen Kati Kootaa. TuUL -kaksikko erkani omille teilleen jo n. kymmenen kilometrin kohdalla vauhdikkaalla irtiotollaan. Kolmas oli Maarit Mäntysaari.

Miesten kisan voitti tutusti Jani Suihkonen (HTL), joka yritti useampiakin irtiottoja matkan varrella. Suihkonen kävi puolivälin käännöksessä yksin, 20 sek. takamatkalla luistelivat Jyrki Terävuo (TuUl), Ragnvald Näss (NOR) ja Risto Laitinen (HTL). Kolmikko luisteli Suihkosen vielä kiinni ja viimeisessä käännöksessä 30 km:n kohdalla nelikko oli yhdessä. Noin 9 km ennen maalia Jani pisteli porukan palasiksi ja maaliintulojärjestys olikin yllättävä. Suihkonen luisteli soolona maaliin 33 sek ennen niinikään hienosti luistellutta Terävuota. Noin 100 metriä turkulaisen perässä maaliin liukui norjalaisluistelija Näss ja hänestä 50 metriä perässä Laitinen.

19.5 km:n matkan nopeimmat olivat Julius Lepola (LPGP) ja Roosa Maanpää (TuUL).

FIC lopputulokset

Naiset:
1. Maarit Mäntysaari, Paimion Urheilijat 163 p.
2. Sirpa Grönberg, TaSi 102 p.
3. Kati Koota, TuUL 98 p.

Miehet:
1. Jani Suihkonen, HTL 156 p.
2. Risto Laitinen, HTL 96 p.
3. Teemu Ylänen, HTL 74 p.