Hannu Koivu tuomaroi pikaluistelua Vancouverin olympialaisissa

Kansainvälinen luisteluliitto, ISU, on nimennyt Hannu Koivun pikaluistelun miesten ylituomariksi Vancouverin talviolympialaisiin.

Hannu Koivu on kaikkien aikojen ensimmäinen ISU:n nimeämä suomalainen ylituomari olympialaisissa. Aikaisemmin ainoastaan Ossi Blomqvist tuomaroinut olympialaissa vuonna 1948, mutta hän oli vielä järjestäjien valitsema tuomari. ISU on nimennyt tuomarit ja lähettäjät olympialaisiin 1950-luvulta alkaen. Olympialaisissa ei ole toistaiseksi ollut vielä suomalaista lähettäjää.

Hannu Koivu on tamperelainen lääkäri, joka on tuomaroinut useissa kansainvälisissä arvokilpailuissa ja maailmancupeissa sekä SM-kisoissa. Torinon olympialaisissa Hannu Koivu toimi Suomen pikaluistelujoukkueen lääkärinä.

ISU nimeää kauden arvokilpailujen ja maailmancupien muut tuomari- ja lähettäjätehtävät myöhemmin.