EM-rullaluistelut kisattiin Oostendessä

EM-rullaluistelut käytiin viime viikolla Oostendessä Belgiassa.

Teemu Ylänen ja Anneli Kymäläinen sijoittuivat molemmat 200 m:n sprintissä 16:nneksi. Aikuisten luokissa Ylänen ampaisi 200 m:n sprintin aikaan 18.51, Kymäläinen 22.07.

Julia Salo ja Taneli Kerola kahmivat roppakaupalla kokemusta tulosten jäädessä vielä vaatimattomiksi 20. – 30. välille neljällä eri kilpailumatkalla. Jani Suihkonen sijoittui maratonilla sijoille 50 – 55 n. 80 kisaajasta. Julius Lepola sairasteli valitettavasti lähes koko kisojen ajan.

EM-kisoissa oli mukana ennätykselliset 23 maata. Kilpailujen taso on kärjen osalta tasoittunut , mutta taso koventunut huomattavasti sijoilla 10 – 25 lähes joka sarjassa. Kiintoisaa oli myös huomata, että tyttökadettien sarja < 15 v., oli ratamatkoilla osallistujamääriltään isoin (42 kilpailijaa) kun taas naisten sarjassa ei joka matkalla päästy edes 20 osallistujaan (19 henkilöä). Maratonilla oli kuitenkin joka sarjassa yli 50 kilpailijaa lähtöviivalla.
Tuloksia kilpailuista www.ek2009.be