Pekka Koskela ja Mika Poutala valittiin Vancouverin talviolympialaisiin

Suomen Olympiakomitea valitsi ensimmäiset 11 urheilijaa Vancouverin talviolympialaisiin. Samalla julkistettiin, että Suomi tavoittelee 12 mitalia Vancouverista.

Valittujen joukossa olivat Pekka Koskela ja Mika Poutala. Molemmat matkaavat toisiin olympialaisiinsa.

Seuraavan kerran valintoja tehdään 10.12.2009. Viimeinen valinta tulee olemaan tammikuun lopussa 2010.

Urheilijaesittelyt ja lisätietoja löytyy Olympiakomitean sivuilta.

*******************

Olympiakomitean tiedote:

Suomi tavoittelee 12 mitalia Vancouver 2010 -talvikisoissa – 11 urheilijaa nimettiin jo olympiajoukkueeseen

Suomen Olympiakomitean hallitus asetti 12 mitalin tavoitteen Vancouver 2010 -talvikisoihin. Tavoitteena on myös palata kultakantaan olympialaisissa talvikisoissa. Samassa yhteydessä hallitus nimesi 11 urheilijaa Suomen joukkueeseen Vancouveriin. Urheilijat saavat valmistautumisrauhan ja terveenä ja kunnossa ollessaan edustavat Suomea Vancouver 2010 -talvikisoissa. Lajiliitoille annettiin mahdollisuus esittää urheilijoita jo tähän aikaiseen valintaan ja viidestä lajista Olympiakomitean hallitukselle tuli valintaesitys. Seuraavan kerran valintoja tehdään 10.12.2009. Viimeinen valinta tulee olemaan tammikuun lopussa 2010.

”Vancouverista tavoitellaan selkeästi kovempaa tulosta kuin edellisistä kisoista. Mitalitavoite on haastava, mutta myös realismia. Mitalimahdollisuuksia on jälleen useassa lajissa. Toisaalta tavoitteeseen pääsy vaatii useampia mitaleja osasta lajeista, joissa se on mahdollista”, kommentoi valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola mitalitavoitetta.

”Aikaisessa valinnassa valittiin urheilijoita, jotka olivat edellisellä kaudella MM-kisoissa tai maailmancupissa aivan terävimmässä kärjessä. Jatkossa lajien kiintiöpaikat rajoittavat jonkin verran urheilijamäärää. Huomattavaa on kuitenkin, että saavutettu kiintiöpaikka ei tarkoita automaattisesti valintaa. Tällä kertaa ei aseteta yhtä sijoitusodotukseen perustuvaa valintarajaa, esimerkiksi sijoittuminen 16 joukkoon, vaan valintojen peruskriteerit sovitaan lajikohtaisesti tavoitteena mahdollisimman hyvä menestys. Näytöt kaudelta 2008-2009 antavat valinnalle pohjan, mutta useimmilta urheilijoilta edellytetään lisänäyttöjä tulevalla kaudella”, tiivisti Niemi-Nikkola joukkueen valintaa.

Suomen olympiajoukkueeseen Vancouver 2010 -talvikisoihin 26.5.2009 valitut urheilijat

Alppihiihto: Tanja Poutiainen

Ampumahiihto: Kaisa Mäkäräinen

Freestylehiihto: Tapio Luusua

Maastohiihto: Aino-Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen, Pirjo Muranen, Riitta-Liisa Roponen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen

Pikaluistelu: Mika Poutala, Pekka Koskela

Lisäksi vahvistettiin, että Suomi tulee lähettämään naisten ja miesten jääkiekkojoukkueet.