Saana Hyttiselle jälleen Suomen ennätyksiä

Saana Hyttinen jatkoi hienoja suorituksia Hollannin Heerenveenissä käydyissä nuorten Viking Race –kilpailuissa. Toisena päivänä rikkoutuivat 19-vuotiaiden tyttöjen Suomen ennätykset 1000 metrillä ja yhteispisteissä.

Tuhannella metrillä uusi ennätys kirjataan luvuin 1.24,04. Johanna Laineen kymmenen vuotta sitten luistelema ennätys parani yli kahdeksan kymmenystä. Yhteispiste-ennätys oli Saanan omissa nimissä tämän vuoden tammikuulta. Ennätys parani yli neljä pistettä ja kirjataan nyt luvuin 175,191 (41,33 – 2.11,93 – 1.24,04 – 4.47,19). Tänä vuonna toista vuotta B-sarjassa luistelleella Saanalla on vielä seuraavat kaksi vuotta mahdollista parantaa 19-vuotiaiden tyttöjen ennätyksiä.

Saanan pisteet riittivät lopulta seitsemänteen sijaan, joka oli paras suomalaisten saavuttama sijaluku. Saman sijan nappasi myös Tuomas Rahnasto nuorimpien poikien sarjassa.

Suomen joukkueen luistelijat luistelivat paljon omia ennätyksiä. Parhaimmillaan ennätykset paranivat jopa 10 sekuntia.

– Nuoret ovat tehneet hienoa jälkeä ja saaneet siitä palkintona ennätyksiä. Tämä tapahtuma on omaa luokkaansa kaikin puolin. Nuorien arvostus näkyy ja sen aistii. Tähän on hyvä päättää kilpailukausi, kertoi joukkueen tyytyväinen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Tulokset Saksan liiton sivuilla