Saana Hyttinen paransi jälleen nuorten Suomen ennätystä

Saana Hyttisen ennätysvauhti jatkuu kauden loppuun asti. Hyttinen paransi Hollannin Heerenveenissä käynnissä olevissa Viking Race –kilpailuissa 19-vuotiaiden tyttöjen 500 metrin Suomen ennätystä. Ennätys kirjataan nyt luvuin 41,33. Tammikuussa luisteltu edellinen ennätys parani yli puoli sekuntia.

Myös pidemmällä matkalla syntyi Hyttisen henkilökohtainen ennätys ajalla 2.11,93. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen hän on hienosti neljäntenä. Eroa kolmanteen sijaan on vain 6,6 sadasosaa.

Suomen joukkue tehtaili paljon muitakin henkilökohtaisia ennätyksiä.

– Saanan luistelut olivat loistovetoja. Muutenkin nuoret parantelivat hienosti enkkojaan. On hienoa katsella nuorten onnellisia kasvoja, kun enkat rikkoutuvat kerta toisensa jälkeen, kertoi joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen.

Epäonneakin koettiin, kun Julius Lepola ja Guglielmo Lanza kaatuivat 500 metrillä.

Kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina.

Tulokset Saksan liiton sivuilla