Saana Hyttiselle 17-vuotiaiden SE-pisteet

Saana Hyttinen onnistui alittamaan 17-vuotiaiden Suomen ennätyspisteet junioreiden SM-kilpailuissa, vaikka toisena kilpailupäivänä sää ei suosinut. Koko kilpailun ajan satoi vettä ja takasuoralla oli voimakas vastatuuli. Uudet ennätyspisteet kirjataan nyt luvuin 190,643 (43,68 – 2.24,90 – 1.34,61 – 5.08,15). Laura Korisevan nimissä ollut ennätys parani liki kaksi pistettä.

B-tyttöjen sarjassa hopealle luisteli Elina Risku ja pronssille C-ikäinen Laura Treuthardt. Saman sarjan 3000 metrin matkamestaruuden vei Saana Hyttinen ja hopean Elina Risku. Pronssille luisteli Mira Hautamäki, joka oli ulkona yhteispistekilpailusta ensimmäisellä matkalla sattuneen ratarikon vuoksi.

B-pojissa kovinta vauhtia piti sekä yhteispisteissä että 3000 metrillä Tommi Pulli. Pistekilpailussa hopealle luisteli Juho Vaittinen ja pronssille Taneli Kerola. 3000 metrin hopean vei Verneri Kinnunen ja pronssin Taneli Kerola.

A-tyttöjen yhteispistemestaruuden vei Liisa Yli-Ojanperä. Laura Koriseva luisteli hopealle, vaikka kaatui 1000 metrin loppusuoralla. Pronssille luisteli Anu Humisto, joka oli juuri toipunut viikon kestäneestä flunssasta. 3000 metrin matkamestaruuskilpailussa tyttöjen järjestys oli Laura Koriseva, Liisa Yli-Ojanperä, Anu Humisto.

A-pojissa Niko Räsänen juhli sekä pistemestaruutta että 5000 metrin mestaruutta. Juho Jääskeläinen oli molemmissa kilpailuissa toinen ja Tapio Arvo kolmas.