Saana Hyttinen ennätysvauhdissa junioreiden SM-kilpailuissa

Junioreiden SM-kilpailuissa Helsingin Oulunkylässä nähtiin ennätysvauhtia, kun Seinäjoen Saana Hyttinen paransi omissa nimissään ollutta 17-vuotiaiden tyttöjen 500 metrin Suomen ennätystä. Uusi ennätys kirjataan luvuin 43,68.

Kolme kertaa pidemmän matkan, 1500 metriä, Saana luisteli aikaan 2.24,90. Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen näyttää, että 17-vuotiaiden tyttöjen yhteispiste-ennätyskin on alittumassa, kunhan sunnuntain luistelut onnistuvat.

– 500 metrin luistelu oli vakaa eikä tullut horjumisia ja sitä myöden tuli hyvä aika. Jää oli vähän nihkeä, mutta parempi keli tämä oli kuin kymmenen asteen pakkanen, Saana kommentoi.

– 1500 metrillä edellinen suoritus painoi vielä jaloissa. Paino meni eteen ja tekniikka hajosi. Pitäisi uskaltaa lähteä vielä kovempaa liikkeelle.

Saana johtaa luonnollisesti ensimmäisen päivän jälkeen B-tyttöjen kilpailua. B-pojissa kärjessä luistelee Tommi Pulli. A-sarjan tyttöjen kilpailua johtaa ensimmäisen päivän jälkeen Laura Koriseva ja A-poikien kilpailua Niko Räsänen.

Lauantaina ratkaisiin myös A-poikien 3000 metrin matkamestaruus. Niko Räsänen voitti Suomen mestaruuden ajalla 4.23,43. Hopealle luisteli Juho Jääskeläinen ja pronssille Tapio Arvo.