Poutala kauden parhaaseensa 1000 metrin maailmancupissa Venäjällä

Viikko sitten MM-luisteluissa Mika Poutalaa vaivanneesta flunssasta ei ollut enää tietoakaan, kun hän luisteli Kolomnan kolme vuotta sitten rakennetun pikaluisteluareenan jäällä maailmancupin osakilpailuja. Lauantaina aamupäivällä 500 metriä sujui viimeistä kaarretta lukuun ottamatta hyvin. Hyvin meni myös iltapäivän 1000 metriä, jolla hän luisteli kauden parhaan aikansa 1.10,01 ja sijoittui yhdeksänneksi. Myös sijoitus oli kauden paras.

Poutalan 1000 metrin luistelu nähtiin samanlainen tapaus kuin Pekka Koskelalla Moskovan MM-jäällä. Poutalan pari saksalainen Samuel Schwarz kaatui, oli viedä Poutalan mennessään ja suomalainen joutui tekemään samanlaisen hypyn kuin Koskela Moskovassa. Poutala pysyi pystyssä ja sai rytmistä nopeasti kiinni.

1000 metrin kilpailun voitti kanadalainen Denny Morrison uudella rataennätyksellä 1.08,71. Kolomnan hallin hyvää jäätä kuvaa se, että kaikkiaan kahdeksan luistelijaa pystyi alittamaan 1.10 –ajan.

Mika Poutala oli tyytyväinen päivän luisteluihinsa:

– Hyvä päivä kokonaisuudessaan. 500 metrillä erityisen hyvää oli ensimmäinen satanen, huonoa viimeinen kaarre, johon tulin liian varovaisesti ja horjahtelin siinä. 1000 metriä oli tämän kauden fiksuin. Minulle jäi jotain annettavaa vielä viimeisellekin kierrokselle, kun normaalisti se on ollut vain selviytymistä. Siitä jäi oikein hyvä maku, vaikka en saanutkaan paristani mitään apua. Olen tervehtynyt täysin flunssasta ja huomenna on pakko parantaa tuloksia vielä tästä, kertoi Mika Poutala.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup

Kolomna Venäjä 24.-25.1.2009

Miehet 1000 m, A-ryhmä

1 Denny Morrison (Kanada) 1.08,71
2 Stefan Groothuis (Hollanti) 1.08,97
3 Yevgeny Lalenkov (Venäjä) 1.09,02
4 Keiichiro Nagashima (Japani) 1.09,40
5 Tadashi Obara (Japani) 1.09,53
6 Jan Bos (Hollanti) 1.09,84

9 Mika Poutala (Suomi) 1.10,01