Pekka Koskela ja Mika Poutala hyvässä vireessä MM-jäälle

Suomen pikaluistelusprinttereiden kärki Pekka Koskela ja Mika Poutala ovat hyvillä mielin ja kovin odotuksin valmistautumassa lauantaina ja sunnuntaina luisteltaviin sprinttereiden MM-kilpailuihin Moskovassa.

Vuosi sitten Hollannin Heerenveenissä Pekka Koskela joutui jättämään MM-kilpailut kesken ensimmäisen päivän jälkeen jalkaongelmien vuoksi. Nyt mies puhkuu kuitenkin menohaluja ja kaikki näyttää hyvältä. Hän on saanut myös luistimensa viritettyä hyvään kuntoon, joten palkintosijoituspuheet eivät ole tuulesta temmattuja.

Samoin Mika Poutala on nälkäisenä ja haluaa nousta palkintokorokkeelle Koskelan tavoin. Poutala on kuitenkin niiskuttanut hieman nenäänsä orastavan flunssan merkiksi, mutta mitään ongelmaa ei ainakaan vielä ole.

– Mitään esteitä menestymiselle ei tällä hetkellä näyttäisi olevan. Molemmat luistelijat ovat henkisesti ja suorituskunnoltaan hyvässä vireessä. Jää täällä Krylatskoen hallissa on hyvä eikä muutenkaan täällä päässe olosuhteita moittimaan. Pekka ja Mika ovat niin kokeneita, että valmistautumisen kanssa ei tarvitse hermoilla. Nyt ei voi kuin toivoa, että tästä viikonlopusta tulisi kaikkien aikojen suomalaisviikonloppu, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Ohjelma

Sprintteriluistelun MM-kilpailut

Moskova, 17.-18.1.2009

(Suomen aikaa)

Lauantai 17.1.09

klo 13.00

500 m, naiset
500 m, miehet
1000 m, naiset
1000 m, miehet

Sunnuntai 18.1.09

klo 13.00

500 m, naiset
500 m, miehet
1000 m, naiset
1000 m, miehet