Räsäselle ja Korisevalla yhteispisteiden Suomen mestaruus, Humistolle naisten 5000 m mestaruus

Yleisluistelijoiden Suomen mestaruudet ratkesivat tänään Helsingin Oulunkylässä. Miesten mestaruuden vei Niko Räsänen ja naisten mestaruuden Laura Koriseva.

Räsäsen voittopisteet 173,989 riittivät selvään voittoon. Hopeasijan vei Joel Vähä-Salo pistein 179,617 ja pronssin Lauri Linden pistein 181,451. Kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Jarmo Valtonen ei luistellut pisintä matkaa ollenkaan.

Naisten kilpailu oli hyvin tasaväkinen. Laura Koriseva vei mestaruuden pistein 196,110 vain 0,867 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Pia Humistoon (196,977). Kolmannen sijan nappasi Saana Hyttinen pistein 198,790.

Päivän aikana ratkaistiin myös naisten 5000 metrin ja miesten 10000 metrin Suomen mestaruudet. Naisten mestaruuden vei Pia Humisto ajalla 8.45,38. Laura Koriseva luisteli toiseksi ajalla 8.55,00 ja pronssisijan vei yllättäjä Saila Lehtonen ajalla 9.03,42. Elisa Arvon aika olisi riittänyt pronssisijaan, mutta hänen suorituksensa hylättiin ratarikon vuoksi.

Miesten 10000 metrin vei Niko Räsänen (15.33,52) yli minuutin erolla hopealle luistelleeseen Antero Kotijärveen (16.34,55). Pronssimitalin vei Lauri Linden ajalla 16.43,77.

Räsänen voitti kaikki viikonlopun aikana jaossa olleet Suomen mestaruudet, kun hän luisteli Oulun Tarmon joukkueessa myös joukkueluistelumestariksi. Oulun joukkueessa luisteli Räsäsen lisäksi Samuli Ollanketo ja Pertti Kiiskinen. Hopealle luisteli Seinäjoen Urheilijoiden ykkösjoukkue (Tommi Pulli, Lauri Linden, Jarkko Viertola) ja pronssille Porin Pyrinnön joukkue (Taneli Kerola, Kaj Humisto, Vesa Isoviita). Naisten joukkueluistelumestaruus meni Seinäjoen Urheilijoille (Susanna Potka, Liisa Yli-Ojanperä, Saana Hyttinen) ja hopea Helsingin Luistinkiitäjille (Laura Treuthardt, Emmi Peltonen, Miina Peltonen)

Tulokset