Mika Poutala 100 metrin neljäs – maailmancupin alkukausi päättyi

Mika Poutala spurttasi neljänneksi Naganon maailmancupin päätöslajissa 100 metrin kilpailussa. Laji päätti samalla pikaluistelun maailmancupin alkukauden ja luistelijat jäivät kansainvälisten kilpailujen osalta tauolle.

Poutala jäi välierien perusteella luistelemaan 100 metrin finaalissa sijoista 4-6. Hän voitti ryhmänsä. Kilpailun voitti Yuya Oikawa Japanista.

– Mikan osalta tämä päivä meni hyvin. Varsinkin 500 metrin viimeinen 300 metriä oli hyvä. Pekan kaatuminen oli harmittava ja se tapahtui ilman mitään näkyvää syytä. Todennäköisesti luistin osui jäärailoon ja luistin lähti alta, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

– Maailmancupin alkukausi on näyttänyt, että Pekka Koskela ja Mika Poutala ovat maailman huippujen joukossa. Kaksi viimeistä osakilpailua Kiinassa ja Japanissa olivat meille kuitenkin odotettuakin raskaampia. Mutta opimme tästä samalla paljon tulevaisuutta ajatellen. Olen tyytyväinen marras- ja joulukuuhun ja voimme lähteä valmistautumaan varsin luottavaisin mielin kohti maailmanmestaruuskilpailuja ja loppukauden maailmancupin kisoja, jatkoi Hänninen.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup 13.- 14.12.2008 Nagano, Japani

Miehet 100 m finaalit (A- ja B-erä)

1 Yuya Oikawa (Japani) 09,77
2 Fengtong Yu (Kiina) 09,77
3 Kang-Seok Lee (Korea) 09,85
4 Mika Poutala (Suomi) 09,84
5 Jamie Gregg (Kanada) 09,95
6 Zhongqi Zhang (Kiina) 10,02