Poutala parantaa Kiinassa – viidenneksi 500 metrillä

Mika Poutala oli jo selvästi pirteämpi pikaluistelun Kiinan osakilpailun toisen päivän avauslajissa 500 metrillä verrattuna ensimmäisen päivän suorituksiin. Hän paransi aikaansa lähes kolme sekunninkymmenystä, luisteli nyt 35,29 ja paransi sillä tasaisen kilpailun sijoitustaan ollen viides. Palkintopalli jäi yhdeksän sadasosan päähän.

Kilpailun voitti venäläinen Dmitry Lobkov ajalla 35,07. Toiseksi tuli ensimmäisen päivän voittaja kiinalainen Fengtong Yu (35,09) ja kolmanneksi ensimmäisen päivän kakkonen japanilainen Keiichiro Nagashima (35,20).

A-ryhmässä luistellut Pasi Koskela ei saanut toisenakaan päivänä parastaan irti. Aika oli 36,95 ja sillä sai maailmancupin jäännöspisteet. B-ryhmässä Tuomas Nieminen ei onnistunut pistetilinsä kartuttamisessa. Hän paransi hitusen ensimmäisestä päivästä, mutta sijoitus oli ryhmän 13:s.

– Mikalta tänään jo paljon parempi veto. Lähtö oli hyvä, ensimmäinen satanen meni 9,6, alussa oli hieman hosumista, mutta loppu oli jo hyvää Mikaa. Pasi ja Tuomas ovat väsyneitä ja suoritustaso ei ole heidän osaltaan nyt hyvä, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.