Niko Räsänen avasi pistetilinsä nuorten maailmancupissa

Niko Räsänen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta nuorten maailmancupin Askerin osakilpailun toisena päivänä. Hän nappasi ensimmäiset pisteensä nuorten maailmancupissa sijoittuen 5000 metrillä kahdeksanneksitoista. ajalla 7.25,38.

– Nikon luistelu oli hyvää 3000 metriin asti. Sitten matka alkoi hieman painaa ja kierrosajat putosivat 1-1,5 sekuntia, kertoi joukkueen valmentaja Pirjo Lehtinen kuitenkin tyytyväisenä pistesijaan.

5000 metrin voiton vei ensimmäiseltä kilpailupäivältä tuttu nimi: hollannin Koen Verweij ajalla 6.51,56.

Nikoa lukuun ottamatta muista suomalaisista flunssa vei parhaimman iskun. Miesten 1000 metrillä Niko oli nopein suomalainen ollen 25:s ajalla 1.20,69 italian Jan Daldossin viedessä voiton ajalla 1.15,00. Juho Jääskeläinen luisteli sijalle 27 ajalla 1.21,74 ja Tommi Pulli sijalle 28 ajalla 1.22,75. Naisten 1000 metrillä Saana Hyttinen sijoittui sijalle 21 ajalla 1.31,47. Kärkipaikan vei isäntämaan, Norjan, Hege Bøkko ajalla 1.23,20.

Nuorten maailmancup jatkuu tammikuussa Italian Collalbossa.