Pikaluistelijat kohti auringonnousua

Kauden erinomaisesti aloittanut pikaluistelumaajoukkue ottaa suunnan kohti auringonnousua. Joukkue lähtee sunnuntaina Kiinaan valmistautumaan Changchunissa joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna käytävään sprintteriluistelijoiden maailmancupiin. Matka jatkuu Kiinasta Japaniin, jossa joulukuun puolessavälissä luistellaan tämän vuoden viimeinen maailmancup.

Luistelijat lähtevät itään lippu korkealla. Pekka Koskela johtaa 500 metrin maailmancupia Euroopassa luisteltujen kilpailujen jälkeen ja on 1000 metrin tilastossa neljäs. Mika Poutala on 500 metrin maailmancupissa neljäs ja 1000 metrin tilastossa 12:s. Pasi Koskela puolestaan luisteli Berliinin ja Heerenveenin kisojen perusteella itselleen A-ryhmän paikan Kiinaan.

– Lähdemme Kiinaan kolmen luistelijan voimin. Mukana Kiinan kilpailussa on Mika, Pasi ja Tuomas Nieminen. Pekka jättää Kiinan kilpailun väliin ja keskittyy seuraavaan viikonloppuun eli Japanin Naganon kilpailuun. Siellä meillä on siis neljän luistelijan joukkue. Parin viikon Suomessa vietetty tauko teki kaikille hyvää, sillä meillä on ollut melko raskas alkukausi, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.