Pekka Koskela kolmas ja Mika Poutala neljäs Heerenveenin 500 metrillä

Pieni epäonni startissa esti Pekka Koskelan edellisen päivän menestymisen toistumisen pikaluistelun maailmancupin Heerenveenin osakilpailun toisessa 500 metrin kisassa. Koskelan aika painui yli 35 sekunnin (35,09) ja sillä tuli kolmas sija.

Voiton otti japanilainen Joji Kato, joka luisteli 34,82. Aika puuttuu vain yhden sadasosan Jeremy Wotherspoonin nimissä olevasta Heerenveenin Thialf-areenan ennätysajasta. Kakkostila meni myös aasialaisluistelijalle, kun kiinalainen Fengtong Yu kiilasi Koskelan edelle.

Mika Poutala luisteli jälleen hyvin ja oli edellispäivän tavoin neljäs ajallaan 35,25.

– Olen erittäin tyytyväinen kahden päivän suorituksiin. Pekka on ollut molempina päivinä palkintopallilla ja Mika ensimmäisenä sen ulkopuolella. Pekalle tapahtui lähdössä sitä mitä silloin tällöin tapahtuu. Kahden askeleen jälkeen tapahtui horjahdus. Hänen ensimmäinen satanen oli tänään 9,8, kun edellisenä päivänä meni pari kymmenystä nopeammin. Odotamme mielenkiinnolla huomista tonnia, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup, Heerenveen 14.-16.11.2008

500 m, miehet A-ryhmä

1 Joji Kato (Japani) 34,82
2 Fengtong Yu (Kiina) 35,05
3 Pekka Koskela (Suomi) 35,09
4 Mika Poutala (Suomi) 35,25
5 Jan Smeekens (Hollanti) 35,30
6 Dmitry Lobkov (Venäjä) 35,33