Pekka Koskela luisteli huikean maailmancup-voiton Hollannissa

Pekka Koskela luisteli maailmancupin Heerenveenin osakilpailun ensimmäisellä 500 metrillä erinomaisen eurooppalaisen ajan 34,88 ja otti selkeän voiton toiseksi tulleesta venäläisestä Dmitry Lobkovista. Eroa tuli peräti 28 sadasosaa ja se kuvaa Koskelan tämänhetkistä kuntoa.

Suomalaisten toive saada maailmancupin palkintokorokkeelle yhtä aikaa kaksi luistelijaa, ei aivan toteutunut. Mika Poutala luisteli neljänneksi ja jäi vaivaiset viisi sadasosaa kolmannesta sijasta.

Pekalta kerta kaikkiaan mahtava suoritus. Jokainen osa toimi hyvin, mutta erityisesti viimeinen kaarre oli erinomainen. Pekka on nyt oikein hyvässä vedossa. Mika ei saanut riittävää jouheutta luisteluunsa ja suoritus meni hieman runttaamiseksi. Mutta ei voi moittia Mikaakaan. Kahden luistelijan saaminen pallille oli nyt lähellä, kertoi tyytyväinen päävalmentaja Janne Hänninen.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup, Heerenveen 14.-16.11.2008

500 m, miehet B-ryhmä

1 Pekka Koskela (Suomi) 34,88
2 Dmitry Lobkov (Venäjä) 35,16
3 Fengtong Yu (Kiina) 35,18
4 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 35,23
4 Mika Poutala (Suomi) 35,23
6 Keiichiro Nagashima (Japani) 35,29