Mika Poutala kolmas ja Pekka Koskela kuudes maailmancupin 500 metrillä

Suomalaismenestys jatkui myös toisena päivän Berliinissä luisteltavassa maailmancupin osakilpailussa. Miesten 500 metrillä perjantaina kuudenneksi sijoittunut Mika Poutala nousi nyt palkintopallille luistelemalla kolmanneksi ajalla 35,13. Perjantaina toiseksi luistellut Pekka Koskela oli nyt kuudes ajalla 35,21.

Kilpailun voitto meni jälleen Japaniin. Nyt nopein oli Joji Kato hyvällä eurooppalaisella ajalla 34,70. Hän oli ainoa 35 sekunnin alittaja. Kakkoseksi luisteli kiinalainen Fengtong Yu (35,07).

– Sekä Mikalta että Pekalta oikein hyvä suoritus. Molempien ensimmäinen satanen on hyvä. Olen oikein tyytyväinen, että meillä on ollut nyt kaksi miestä palkintokorokkeella. Pekan tämänpäiväistä suoritusta haittasi varmasti se, että edellisessä parissa Jeremy Wotherspoon kaatui ja Pekan startti viivästyi. Se on hankala paikka kokeneellekin urheilijalle, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

– Aamupäivän B-ryhmän luisteluissa myönteistä oli Markus Puolakan hyvä luistelu. Pasi Koskela ei päässyt aamulla parhaaseen vauhtiinsa ja Tuomas Niemisellä oli yliyritystä eikä saanut luisteluunsa riittävää rentoutta. Jos meillä oli tältä päivältä monta myönteistä asiaa kerrottavana, niin on myös kerrottavana harmittaviakin asioita. Jarmo Valtosen selkä ei ole siinä kunnossa, että hän saisi tehtyä kunnon suorituksia. Hän matkustaakin täältä kotiin eikä luistele enää täällä. Lauri Potka hylättiin tänään, kun hän luisteli 1500 metrin kilpailussa parinsa kylkeen, jatko Hänninen.

500 metrin maailmancupin pistetilanne on suomalaisittain hyvällä mallilla. Pekka Koskela on toisena ja Mika Poutala neljäntenä.

Berliinin osakilpailussa on suomalaisilla sunnuntaina vuorossa 1000 metrin kilpailu.

Tulokset

Pikaluistelun maailmancup, Berliini

500 m, miehet, A-ryhmä

1 Joji Kato (Japani) 34,70
2 Fengtong Yu (Kiina) 35,07
3 Mika Poutala (Suomi) 35,13
4 Keiichiro Nagashima (Japani)35,17
5 Kang-Seok Lee (Korea) 35,18
6 Pekka Koskela (Suomi) 35,21

Maailmancupin pistetilanne

500 m, miehet

1 Keiichiro Nagashima (Japani) 160 pistettä
2 Pekka Koskela (Suomi) 125
3 Fengtong Yu (Kiina) 116
4 Mika Poutala (Suomi) 115
5 Kyou-Hyuk Lee (Korea) 110

27 Pasi Koskela (Suomi) 15

31 Tuomas Nieminen (Suomi) 4