Puhtaasti paras -ohjelma kampanjoi puhtaan urheilun puolesta

Puhtaasti paras -ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. Se kannustaa huippu-urheilijoita ja nuoria aktiiviurheilijoita puhtaaseen urheiluun. Ohjelman takana ovat ADT, Fazer-konserni ja Opetusministeriö.

Urheilijat ja lajiliitot ovat vapaaehtoisesti ja korvauksetta mukana antidopingtyössä olympiavoittaja Tapio Korjuksen johdolla. Ensimmäisessä vaiheessa Puhtaasti paras -tähdistöön kuuluvat judoka Jani Kallunki, tennispelaaja Jarkko Nieminen, uimari Anna-Mari Seppälä ja koko naisten jalkapallomaajoukkue valmentajansa Michael Käldin johdolla.

Syksyllä tähdistöön liittyvät talvilajien edustajat. Omaa suosikkiaan talvilajin edustajaksi voi ehdottaa osoitteessa http://www.puhtaastiparas.fi/.

Liikunnan harrastajat ja penkkiurheilijat mukaan

Puhtaasti paras -ohjelma antaa myös kaikille suomalaisille mahdollisuuden ottaa kantaa reilun pelin puolesta. Ohjelman internetsivuilla, http://www.puhtaastiparas.fi/, voi muun muassa allekirjoittaa vetoomuksen puhtaan urheilun puolesta ja testata tietonsa antidopingista. Ohjelmaan voi tutustua myös Puhtaasti paras -esittelypisteessä, joka kiertää urheilutapahtumissa ympäri Suomea.

Puhtaasti paras -ohjelman internetsivuilla on myös Viestikapula-blogi, jossa käydään keskustelua puhtaasta urheilusta ja reilusta pelistä. Blogin ensimmäisen tekstin on kirjoittanut Tapio Korjus, joka antoi viestikapulan seuraavalle kirjoittajalle, Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermolle.