Kansainvälinen Rollsporttage järjestettiin Gerassa

Suomen miesten rullaluistelumaajoukkue harjoitteli ja kilpaili neljä päivää tulevan kesän EM-radalla, 250 m Pistalla 16. – 19.5.2008.

Kansainvälisessä kisassa oli mukana yli 600 kilpailijaa kymmenissä eri sarjoissa alle kouluikäisistä yli 60-vuotiaiden master-luokkiin. Miesten kisassa oli mukana EM-esikisassa 65 luistelijaa kahdeksasta eri maasta. Mainittakoon kilpailuissa mukanaolleista maista Tanska, josta oli yli 80 kilpailijaa! Suomen joukkueessa kilpailivat Kimmo Ilmavirta, Jesse Saikkonen ja Teemu Ylänen.Kilpailuja oli kaksi: sprinttikisa 300 m ja yhteispistekisa (1500 m, 10000 m pudotuskisa, 5000 pistekisa). Ilmavirralle sattui huonoa tuuria viikolla sairastellessaan maanantaista torstaihin asti, mutta mies oli sprintissä 7:s 27.500 sek. ja kokonaiskilpailussa 8:s. Kimmo oli selkeästi paras suomalaisista. Saikkonen kiihdytti sprinttissä 23:nneksi 28.6 sek ja yhteispisteissä 30:nneksi. Teemu Ylänen luisteli sprintin 19:nneksi ajalalla 28.2 sek, yhteispisteissä 32:nneksi.Lisäksi joukkueena miehet luistelivat 3000 m viestissä 5:nneksi.

Kimmon otteissa näkyi hyvissä ajoin aloitettu ratakilpaileminen tänä keväänä, joista on kelpo kv. tuloksiakin tehtynä mm. Espanjasta. Jessellä ja Teemulla viikonloppu painottui nimenomaan kv. tempon ja ratakilpailemisen totutteluun, joka tottavie ottaa aikansa. Ylänen esimerkiksi kilpaili ensimmäistä kertaa Pista-radalla ja viestissä. Oikeasta suunnasta kertoo kilpailujen jälkeisenä päivänä kellotetut sprinttivauhdit molemmilla miehillä, jotka olivat jo eri luokkaa kuin varsinaisissa kisoissa.

Mainittakoon, että EM-kisoissa järjestettävä Road -ratakilpailut luistellaan yleiselle P-alueelle merkattavalla radalla. Maratonreitti, jossa on myös Masters-EM, on 3,3 km edestakainen kierros, joka on profiililtaan loivapiirteinen.www.rsv-gera.de

Lauri Paalasmaa