Risto Rosendahl päätti pitkän luistelu-uransa

Kahdet olympialaiset ja kahdeksat MM-kilpailut käynyt ja 20 vuotta luistellut Risto Rosendahl on päättänyt lopettaa uransa pikaluistelijana tähän kauteen.

Viimeiseksi kilpailuksi jäi viime viikonvaihteessa Naganossa luistellut matkakohtaiset MM-kilpailut, jossa Rosendahl oli mielimatkallaan 1500 metrillä 19:s.

– En pystynyt enää luistelemaan sillä tasolla, jolla haluan. Lopettamispäätös on raskas. Mieluisan ja kiehtovan lajin, samanhenkisten laji-ihmisten ja ilmapiirin jättäminen ei ole helppoa. Päätöstä helpotti kuitenkin se, että minulla on ollut polvivaivoja lähes 10 vuotta eli puolet urastani. Takana on kolme polvileikkausta ja tällaisessa lajissa kunnossa olevat jalat ovat välttämättömyys, kertoi koko ikänsä Harjavallan Työväen Urheilijoita edustanut 28-vuotias Risto Rosendahl.

– Olen erittäin kiitollinen vanhemmilleni erityisesti uran alkuvaiheesta. Ilman heidän apuaan ja intomielisyttään luonnonjääpaikkakunnalta ei olisi päässyt uralla eteenpäin. Jään ja kilpailujen perässä kulkeminen on vaatinut tuhansia ja tuhansia ajokilometrejä. Olen kiitollinen myös kaikille muille, jotka ovat vaikuttaneet uraani, jatkoi Rosendahl.

– Urallani on ollut paljon kohokohtia. Ehkä kuitenkin ykköseksi nousee kolmen vuoden takaa Inzellin MM-kilpailut, jossa jäin MM-pronssista 1500 metrillä 0,25 sekuntia ja olin neljäs. Myös vuoden takaa Salt Lake Cityn MM-kisoissa luistelemani Suomen ennätys 1500 metrillä 1.45,46 ja sillä ajalla tullut 10. sija lämmittävät mieltä uran loppupuolelta. Ja olympialaiset ovat tietysti jääneet mieleeni, kertasi Risto Rosendahl.