Pia Humisto luisteli yhteispisteiden Suomen ennätyksen

Vanhat Suomen ennätykset jäävät historiaan Calgaryn Olympic Oval Finalessa. Ennätystehtailua jatkoi Porin Pia Humisto, joka vei nimiinsä yhteispisteiden Suomen ennätyksen.

Ulkomaan ratojen yleisluistelupisteiden Suomen ennätys oli ehtinyt olla yli yhdeksän vuotta Outi Aunulan nimissä pistein 179,535. Nyt ennätyslistaan kirjataan Pian pisteet 178,491, jotka syntyivät ajoilla 43,27, 4.30,66, 2.08,39 ja 7.53,15. Ajoista jokainen on myös Pian henkilökohtainen ennätys. Tänään luistelluilla matkoilla ennätykset kohenivat yli neljä sekuntia 1500 metrillä ja yli 29 sekuntia 5000 metrillä.

– Tänään horjahdin 1500 metrillä heti ekassa kaarteeseen menossa eikä startti ollut kovin hyvä, mutta kierrokset lähti siitä hyvin rullaamaan. 5000 metrillä sain luisteltua tasasia kierroksia, mutta en ollut kovin väsynyt matkan jälkeen joten varaa jäi vielä parantaa, Pia analysoi toisen päivän luisteluitaan.

– Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen kisaan. Täällä on kiva luistella, kun jää on liukas ja olosuhteet kunnossa.