Susanna Potkalle kaksi Suomen ennätystä Calgaryssa

Seinäjoen Susanna Potka luisteli tänään käynnistyneissä Olympic Oval Finale –kilpailuissa Calgaryssa kaksi Suomen ennätystä.

500 metrillä Susanna paransi omissa nimissään ollutta ennätystä reilun kymmenyksen. Uusi ennätys on nyt 41,20.

– 500 metriä oli ihan hyvä veto, mutta parannettavaa löytyy. Alotus saisi olla vielä nopeampi ja toisessa kaarteessa en päässy kunnolla polkemaan, kun menin vähä liian kaukana nappuloista. Noita lähdetään parantamaan viikonlopun vetoihin, kommentoi Susanna, joka kilpailee sprinttimatkoilla lauantaina ja sunnuntaina.

Kolme kertaa pidemmällä matkalla Susanna vei Jenny Andbergin nimissä lähes 11 vuotta olleen ennätyksen. Uusi ennätys kirjataan luvuin 2.06,24. Suomen ennätys parani yli sekunnilla, Susannan oma ennätys peräti kuudella sekunnilla.

– Oon tosi tyytyväinen tohon luisteluun. Alku voisi ehkä olla jonki verran nopeempi ja eka kiekka kans, mutta kokonaisuus oli hyvä ja tekniikka pysyi hyvin kasassa. Samantasoinen pari toi lisätsemppiä, Susanna kertoi.