Vahvoja suorituksia Viking Race –kilpailuissa

Jokainen Suomen joukkueen 27 luistelijasta rikkoi omia ennätyksiään Viking Race –kilpailuissa Heerenveenissä. Kilpailuissa rikottiin myös kaksi Suomen ennätystä.

Elina Risku (16) rikkoi Anna Horsmalahden nimissä olleen 19-vuotiaiden 500 metrin Suomen ennätyksen. Ensimmäisenä päivänä syntynyt 42,38 parani toisena päivänä aikaan 42,35. Elina luisteli hyvin myös muut matkat ja oli lopulta sijalla 8. Laura Koriseva (16) puolestaan nappasi 19-vuotiaiden yhteispiste-SE:n omiin nimiinsä pistein 182,241. Erityisesti 3000 metrin luistelu vahvasti. Loppuaika oli 4.48,63.

Parhaan suomalaissijoituksen nappasi Tommi Pulli (15) ollen sarjassaan neljäs loistavilla ajoilla. Esimerkiksi 500 metrillä alittui 40 sekuntia molemmilla luisteluilla. Aatu Hautamäki oli puolestaan sarjassaan kuudes, Julius Lepola kymmenes ja Juho Jääskeläinen yhdestoista. Juho paransi 3000 metrin ennätystään peräti 28 sekuntia.

– Eteenpäin ollaan menty harjoituksissa. Täytyy olla tyytyväinen nuorten puolesta, kommentoi valmentaja Pirjo Lehtinen.

Tulokset