Kanadan Morrison mestariksi 1500 metrillä – Rosendahl 19:s

Japanin Naganossa käytävien pikaluistelun matkakohtaisten MM-kilpailujen 1500 metrin mitalitaistelu oli äärimmäisen tiukka. Mestaruus ratkesi parissa Denny Morrison (Kanada) – Sven Kramer (Hollanti). Parivoiton otti kovassa taistelussa Morrison ajalla 1.45,22 ja nuori hollantilainen jäi kymmenyksen.

Näiden jälkeen mestaruustaisteluun hyökkäsi vielä 1000 metrin aikaisemmin voittanut yhdysvaltalainen Shani Davis. Hän jäi kuitenkin Morrisonille kymmenyksen ja hopeamitali annettiin Davisille ja pienoisen yllätyksen tällä matkalla tehneelle Kramerille. Kramer voitti jo aikaisemmin ylivoimaisesti 10.000 metriä.

Suomen Risto Rosendahl ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Hän luisteli ajan 1.51,99 ja oli sillä 19:s.

Suomalaisluistelijoiden hyvin sujunut kilpailukausi päättyi tähän kilpailuun.

Tulokset