Poutala yhdeksäs ja Pekka Koskela horjuen 11:s 1000 metrillä MM-kisoissa

Suomen Mika Poutala sijoittui yhdeksänneksi pikaluistelun matkakohtaisten MM-kilpailujen 1000 metrillä. Poutala luisteli ajan 1.09,91. Pekka Koskela, joka jalkavammansa jälkeen on kilpaillut tällä kaudella erittäin vähän, oli 11:s ajallaan 1.10,07.

Kilpailun voitti ennakkosuosikkina startannut yhdysvaltalainen Shani Davis. Hän luisteli selvään voittoon ajallaan 1.08,99. Toinen oli Venäjän Yevgeny Lalenkov (1.09,32) ja pronssi ojennettiin kanadalaiselle Denny Morrisonille (1.09,42).

Pekka Koskelan luistelu lähti hyvin liikkeelle. Mutta viimeinen kaarre osoittautui edellispäivän tavoin Koskelan kohtaloksi. Hän horjahti pahasti, menetti tasapainonsa, mutta pysyi kuitenkin pystyssä. Loppuosa luistelusta meni kuitenkin pilalle ja kärkitilat karkasivat ulottumattomiin.

Mika Poutalalla puolestaan oli hankaluuksia ensimmäisessä kaarteessa. Hän selvisi siitä kuitenkin ilman suuria häiriöitä, mutta hänkin menetti siinä aikaa. Loppu sujui kuitenkin paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella.

– Olen erittäin tyytyväinen tähän päivään. Ilman ensimmäisen kaarteen kohellusta olisi sijoitus noussut, koska listalla on monta miestä tiukassa nipussa. Tänään pystyin luistelemaan tonnin loppuun asti ja hyytymistä ei tullut, kuten tavallisesti. Tämä oli kauden viimeinen luistelu. Lopetan kauden erittäin hyvillä mielin. Olen mennyt paljon eteenpäin. Motivaatiota tulevalle harjoituskaudelle tulee riittämään, kertoi Mika Poutala.

– Vaikka olemme nyt kahden päivän luistelujen jälkeen jääneet ilman huippusijoituksia, niin kuitenkin poikien luistelut ovat osoittaneet, että olemme mukana kärkitaisteluissa. Pekalla on ollut vaikea kausi ja sitä taustaa vasten tämän päivän luistelu ilman horjahtamista olisi ollut hyvä. Mikalla oli 500 metrillä ehkä hieman jännitystä, tänään luistelu sujui hyvin. Miellä on vielä päätöspäivänä Risto Rosendahl 1500 metrillä ja uskon, että hän tekee kauden parhaansa täällä, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Tulokset