Poutala seitsemäs – Pekka Koskela kaatui

Mika Poutala sijoittui seitsemänneksi matkakohtaisten MM-kilpailujen 500 metrillä. Mitali oli vielä ensimmäisen luistelun jälkeen saavutettavissa, mutta toinen luistelu olisi pitänyt sujua erinomaisesti, sillä myös muut kärkinimet onnistuivat hyvin omissa suorituksissaan.

Pekka Koskelalla toinen luistelu sujui viimeiseen kaarteeseen asti selvästi paremmin kuin ensimmäinen. Mutta viimeinen kaarre tuli Koskelan kohtaloksi. Hän kaatui ja menetti pelinsä siihen.

Maailmanmestaruus meni odotetusti Jeremy Wotherspoonille. Hopeaa otti Kyou-Hyuk Lee (Korea). Pronssille nousi isäntämaan Joji Kato hyvällä toisella luistelullaan.

– Kaksi perussuoritusta. Täytyy videolta katsoa vielä omat suoritukset, mutta ainakin ensimmäisessä kaarteessa tapahtui jotain, ne eivät aivan puhtaasti menneet. Vaikka mitali oli tavoitteena, niin täytyy olla kuitenkin tyytyväinen siihen mitä tuli, kertoi Mika Poutala.

– Mikalta hyviä perusvetoja. Täällä olisi pitänyt venyä, jotta mitali olisi ollut tänään mahdollinen. Pekka oli hyvässä vauhdissa toisessa luistelussa, mutta sitten tuli epäonnea. Pasi luisteli molemmat startit ihan myönteisesti. Nyt tutkitaan Pekan luistimet huomista varten, mutta ei siinä pitäisi mitään ongelmaa olla. Huomenna on uusi päivä ja se on toivoa täynnä, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

MM-tulokset