Naisilla kansainvälinen kauden päätös

Naisprojektin luistelijoiden kausi päättyy hyvin kansainvälisissä merkeissä.

Viikonloppuna Elina Risku ja Saana Hyttinen edustivat Suomea ikäkausimaaottelussa Ruotsin Göteborgissa. Ensi viikonlopuksi he lentävät Hollannin Heerenveeniin Viking Race -kilpailuun. Susanna Potka ja Pia Humisto puolestaan päättävät kautensa Kanadan Calgaryssa Olympic Oval Finalessa ensi viikolla.

Saana ja Elina olivat kohtuullisen tyytyväisiä maaotteluluisteluihinsa. Saanalla tosin oli pientä epäonnea matkassa: ensimmäiseltä matkalta hänet hylättiin kahden varaslähdön takia ja hyvin alkanut 1500 metrin luistelu häiriintyi toisiksi viimeisessä kaarteessa, jossa hän kaatui.
– Lähettäjä piti tosi pitkään alhaalla. Tokan päivän 500 metriä sujui suht kivasti, vaikka lähdöt piti ottaa varman päälle, hän kommentoi.
– Tonnilla luistelu tuntui aivan hyvältä, vaikka vähän horjahtelinkin toisen kierroksen alussa.

Tuhannen metrin loppuajaksi Saanalle kirjattiin 1.30,65, joka on parempi kuin Saanan ulkojäillä luistelema ennätys. Göteborgin rata on kuitenkin osin katettu, vaikkei halli olekaan, joten tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia ulkojäiden ennätyksiin nähden. Myös Saanan 500 metrin aika 43,86 ja Elinan ensimmäisen 500 metrin aika 43,81 alittavat heidän henkilökohtaiset ulkojäiden ennätyksensä.