Poutala kymmenes 1000 metrin mc-finaalissa – 100 metrillä maailmancupin kakkostila

Mika Poutala sijoittui 10:nneksi maailmancupin 1000 metrin finaalikilpailuissa Hollannin Heerenveenissä. Hän luisteli ajan 1.09,80. Sijoitus tiesi myös maailmancupin pisteissä kymmenettä sijaa.

Kilpailun voitti yhdysvaltalainen Shani Davis ajalla 1.08,63. Kakkoseksi tuli kanadalainen Denny Morrison (1.08,75). Loppupisteissä kärjen järjestys oli sama.

Poutalan luistelu sujui erinomaisesti 600 metriä. Viimeiselle kierrokselle ei kuitenkaan riittänyt sellaista potkua, että palkintokorokepaikka olisi ollut mahdollinen. Kuitenkin luistelu oli yksi Poutalan parhaista 1000 metrin matkalla. Heerenveenin radalla hän on luistellut vain kerran nopeamman 1000 metriä.

100 metrillä oli Poutalalla hyvät mahdollisuudet ottaa maailmancupin kokonaisvoitto. Poutalan epäonneksi alkuerässä oli kovaan kuntoon päässyt japanilainen Joji Kato, joka pudotti Poutalan pois päivän mitalikamppailusta. Poutala sijoittui päivän lopputuloksissa neljänneksi. Pisteet eivät aivan riittäneet cupin voittoon, sillä korealainen Kang-Seok Lee otti päivän kakkostilallaan pisteitä niin paljon, että nousi tasapisteisiin Poutalan kanssa, Kun korealaisella oli yksi osakilpailuvoitto, ja sitä ei ollut suomalaisella, cupin voitto meni Koreaan ja Poutalan piti jälleen todeta niukka tappio.

– Tonni meni hyvin, sitä jäi hyvä fiilis. Pienellä ajanparannuksella olisi sijaluku taas noussut mukavasti. 100 metrillä startissa reaktio oli hyvä, mutta sitten muutama askel ei mennyt 100-prosenttisesti. Kaiken kaikkiaan olen hyvillä mielin tästä viikonlopusta. Tosin harmittaahan nuo pienet tappiot eilen ja tänään, mutta niille ei voi mitään. Paremmat ovat parempia. Tästä on mukava lähteä valmistautumaan kohti matkakohtaisia MM-kisoja, kertoi Mika Poutala.

Tulokset

1000 metrin tulokset

1000 metrin maailman cupin loppupisteet

100 metrin tulokset

100 metrin maailman cupin loppupisteet

1 Kang-Seok Lee (Korea) 220
2 Mika Poutala (Suomi) 220
3 Joji Kato (Japani) 210
4 Maciej Ustynowicz (Puola) 200
5 Jan Smeekens (Hollanti) 155

17 Markus Puolakka (Suomi) 36

27 Pasi Koskela (Suomi) 18

38 Tuomas Nieminen 8