Poutala neljäs tiukassa viimeisessä maailmancupin 500 metrin kilpailussa

Vain kaksi sadasosasekuntia erotti Mika Poutalan palkintokorokepaikasta Heerenveenissä luistellussa maailmancupin viimeisessä 500 metrin osakilpailussa.

Mikäli Poutala olisi ottanut kolmannen tilan, hän olisi noussut samalla kolmanneksi myös maailmancupin loppupisteissä. Poutalan aika oli 35,14, hänen edelleen kiilasi venäläinen Dmitry Lobkov. Voiton otti jälleen kerran Jeremy Wotherspoon ajalla 34,92. Hänen ylivoimaisuuttaan maailmancupissa kertoo se, että häneltä on voitto lipsahtanut häneltä vain kerran. Silloinkin hän oli toinen.

Suomen toinen edustaja Tuomas Nieminen paransi hyvin suoritustaan edellisestä päivästä. Hän luisteli parhaan 500 metrin kisan, mitä hän koskaan Heerenveenissä tehnyt. Hän luisteli 35,96 ja oli 19:s.

– En tiedä mistä olisi voinut parantaa. Minulle sisäradan lähtö on ollut aina heikompi, mutta tämän kauden aikana sekin on parantunut ja tänään se oli hyvä. Hieman nousin pystyyn startin jälkeen, mutta sain sen korjattua heti. Ihan hyvä veto, harmi vain, että palkintokoroke jäi noin lähelle, kertoi Mika Poutala.

– Hyvä päivä. Valitettavasti Lobkov oli tänään niukasti Mikaa nopeampi ja vei Mikalta palkintopallipaikan. Joka tapauksessa Mikalta hyvä luistelu. Samoin Tuomas pystyi alittamaan 36 sekunnin rajan, joka oli osoitus miehen kehityksestä, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Tulokset

Maailman cupin loppupisteet