Poutala viides mc-finaalin 500 metrillä – Wotherspoon jälleen nopein

Pikaluistelun maailmancupin finaalin ensimmäinen päivä ei tuonut Mika Poutalalle tavoiteltua palkintokorokesijoitusta 500 metrin kisassa.

Poutala luisteli hyvin, sai ajan 35,17 ja se toi hänelle viidennen sijan. 500 metrin maailmancup-kilpailu oli Poutalalle jo 13. tällä kaudella. Niissä kilpailuissa hän on ollut kuudesti viiden parhaan joukossa ja kaksi kertaa hän ollut kolmas.

500 metrin nopein oli jälleen kerran kanadalainen itsevarmuus Jeremy Wotherspoon ajallaan 34,82. Hänelle antoi kuitenkin kovan vastuksen loppukautta kohti nopeammaksi ja nopeammaksi tullut japanilainen Joji Kato. Hän hävisi voittajalle vain kaksi sadasosaa. Kolmas oli sprinttereiden maailmanmestaruuden samalla Heerenveenin Thialf-areenalla tammikuussa ottanut korealainen Kyou-Hyuk Lee (34,99).

Suomen Tuomas Nieminen luisteli ajan 36,24 ja oli 23:s.

Poutala on nyt maailmancupissa viidentenä. Hänellä on kuitenkin edelleen mahdollisuus nousta kolmanneksi, mutta se vaatii onnistumista lauantaina luisteltavassa kauden viimeisessä 500 metrin maailmancupin kilpailussa.

– Tuomaksella oli luistelussaan yliyrittämistä. Rennommalla luistelulla hän olisi parantanut aikaansa kolme kymmenystä. Mikan luistelussa ei ollut suuria virheitä, mutta asento olisi voinut olla matalampi lähdössä ja loppusuoralla. Mutta tästä on hyvä parantaa seuraavana päivänä, Mika tulee taistelemaan cupin kolmannesta sijasta, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

Kilpailut jatkuvat huomenna kello 14.30 Suomen aikaa.

Tulokset