Poutala seitsemäs 500 metrillä – 100 metrillä maailmancupin johto

Mika Poutalan seitsemäs sija 500 metrillä oli paras suomalaissaavutus sprintteriluistelijoiden 500 ja 1000 metrin osalta maailmancupin toisena päivänä Saksan Inzellissä.

Poutala luisteli ajan 35,93, kun voittajaksi palasi jälleen kanadalainen Jeremy Wotherspoon ajallaan 35,35. Toinen Suomen A-ryhmäläinen Pasi Koskela oli 19:sa ajalla 36,64.

1000 metrin kilpailu ei sujunut Poutalalta kummoisesti. Viimeisen kierroksen nihkeä meno pudotti ajan 1.13,05:een ja sillä hän sivusi kauden huonointa maailmancup-sijoitustaan. Hän oli 17:s. Pasi Koskela oli 16:s kaksi sadasosaa paremmalla ajalla.

B-ryhmässä Tuomas Nieminen luisteli myös toisena päivänä mukavasti. Hän oli aamun nihkeällä jäällä 500 metrillä toinen (36,64) ja piti 1000 metrillä suomalaisista parasta vauhtia. Aika oli 1.12,38, jolla lohkesi ryhmän viides sija. Risto Rosendahl oli B-ryhmän kahdeksas ajalla 1.13,03.

Inzellissä luisteltiin myös 100 metrin maailmancup. Siinä Mika Poutala oli toinen kanadalaisen Mark Nielsenin jälkeen. Poutala siirtyi samalla 100 metrin maailmancupissa johtoon. 100 metrillä luistellaan kolme osakilpailua. Finaali on viikon kuluttua Heerenveenissä.

– Mikan osalta tämä viikonloppu ei ollut sellainen, johon olisimme panostaneet täysillä. Se näkyi sekä ajoissa että sijoituksissa. Ensi viikonlopun finaali Heerenveenissä on jo paljon tärkeämpi ja siitä suorituskunnon nostaminen Naganoon matkakohtaisiin MM-kilpaluihin on nyt päällimmäisenä mielessä, kertoi päävalmentaja Janne Hänninen.

– Muille tällä viikonlopulla oli merkitystä. Tuomas varmisti hyvillä luisteluillaan ja hyvällä pistepotilla paikan Heerenveenin finaaliin, jatkoi Janne Hänninen.

Tulokset

A-ryhmän 500 m

B-ryhmän 500 m

A-ryhmän 1000 m

B-ryhmän 1000 m

100 m