Poutala viides Inzellin 500 metrillä

Mika Poutala jatkoi hyviä maailmancup –suorituksiaan, kun Saksan Inzellin ulkojäällä luisteltiin 500 metrin kilpailu. Poutala luisteli ajan 35,88 ja oli viides.

Kisan nopein oli loppukautta kohti parantava japanilainen Joji Kato ajalla 35,48. Maailmancupin ykkösmies kanadalainen Jeremy Wotherspoon kärsi ensimmäisen 500 metrin maailmancup-tappionsa tällä kaudella. Hän tuli kakkoseksi ajalla 35,61. Kolmas oli japanilainen Keiichiro Nagashima, joka oli vain kuusi sadasosaa nopeampi kuin Poutala.

Toinen suomalainen A-ryhmäläinen Pasi Koskela luisteli ajan 36,72 ja oli 19:s. B-ryhmässä Tuomas Nieminen otti hyvät mc-pisteet sijoittumalla ryhmänsä kolmanneksi ajalla 36,77.

– Mikalta perussuoritus. Lähtö ei ollut parasta Mikaa ja toiseen kaarteeseen menossa oli ongelmia. Nämä virheet veivät Mikalta palkintokorokepaikan. Pasi ei ollut terävimmillään. Tuomas epäonnistui lähdössä, mutta siitä eteenpäin luistelu oli hyvässä kuosissa, analysoi päävalmentaja Janne Hänninen avausmatkan suomalaissuorituksia.

Avauspäivänä luistellaan vielä 1000 metrin kilpailut.

Tulokset

A-ryhmän 500 m

B-ryhmän 500 m